Je mag alles van me weten, MAAR mijn PIN-code KRIJG je NIET !!!!

  Er is een mededeling die uw aandacht verdient.  Let op belangrijk  Er zijn nieuwe regels van de banken voor Internetbankieren.

Belangrijk:

Geef uw betaal-code of TAN-code, Gebruikersnaam en Wachtwoord NOOIT af.

Ga er net zo zorgvuldig mee om als met uw pincode

Ga met uw TAN- en inlogcodes net zo om als met uw pincode. Geef deze dus nooit af aan anderen, ook niet aan medewerkers van welke bank dan ook. Ondanks waarschuwingen en alertheid blijft het toch voorkomen dat sommige klanten hun gegevens via phishing e-mail of telefonisch afgeven en daardoor slachtoffer worden.

Zorg dat u geen slachtoffer wordt van telefoon- en internet- criminaliteit.

Hoe herkent u fraudeurs?

De fraudeurs nemen telefonisch contact op of via e-mail en doen zich voor als bank- medewerker. Er wordt dan meestal gevraagd naar uw TAN-codes en of inloggegevens. Daarmee kunnen fraudeurs proberen om toegang te krijgen tot uw rekeningen. Geef deze gegevens niet af.

Uw bank vraagt buiten het beveiligde deel van uw bank om in te loggen (particulier en zakelijk internetbankieren) namelijk nooit naar uw TAN-codes of inlogcodes.

Dus Niet via e-mail, telefonisch of op welke andere manier dan ook.

 

Valse e-mails (Phishing)

Er zijn diverse frauduleuze e-mails in omloop waarin u wordt gevraagd om via de opgenomen link in te loggen op uw bank. Deze e-mails zijn niet afkomstig van uw bank. De banken zullen u nooit een e-mail sturen met daarin een link naar de inlogpagina van uw bank met het verzoek om via de link in te loggen.

Controleer bij inloggen op uw bank of het adres een  https://mijnzakelijk.ing.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet is.

Meer informatie over Phishing

Hebt u toch persoonlijke gegevens doorgegeven?

Heeft u uw persoonlijke gegevens toch telefonisch doorgegeven of via een valse e-mail of inlogscherm? Neem direct contact op met uw bank.

Bij de ING is dat op het telefoonnummer 0900 1958 (10 cent per minuut) om het voorval te melden.

De ING is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Buiten deze tijden kunt u contact met de ING opnemen via 058 212 60 00.

 

Ook de SNS RegioBank vraagt NOOIT  naar uw digipasgegevens of digicode.
Houd uw digipasgegevens en digicode altijd voor uzelf. Geef ze nooit door. Niet per e-mail en niet per telefoon.

 

Medewerkers van RegioBank, ING bank, RABO bank ABN bank en alle andere banken, zullen nooit naar deze gegevens vragen.

 

Steeds meer internetcriminelen proberen uw gegevens te achterhalen via valse e-mails of via de telefoon. Criminelen kunnen zich aan de telefoon voordoen als een bankmedewerker die uw gegevens wil verifiëren. Bijvoorbeeld omdat er problemen zijn met uw rekening.

Wees hier alert op en houd uw gegevens altijd voor uzelf