Fietsen

Elke 2 weken is er fietsen op donderdagmiddag vanaf april t/m september. Vertrek vanaf Parkeerplaats bij MFC de Roerparel om 13.30 uur.

Elk jaar is er ook een lange tocht (ca 70 km).

Afstand tussen 30-50 km.

Kosten € 10,- per jaar.

Nadere info bij Piet van der Vorst m: 06 19 85 55 94

FIETSEN:

Van april tot oktober organiseren we om de twee weken fietstochten van tussen de 30 en 40 km (soms iets meer). De tochten vinden plaats op donderdag en we vertrekken van de P-plaats bij de Roerparel. Een keer per jaar organiseren we een lange fietstocht (± 75 km)

We organiseren deze tochten omdat het een manier is om senioren in beweging te krijgen en tegelijkertijd van de prachtige natuur te laten genieten. Door regelmatig te fietsen kunnen senioren hun conditie verbeteren, spieren versterken en soepel houden. Bovendien biedt het fietsen een laag-impactoefening die vriendelijk is voor gewrichten, waardoor het een ideale keuze is voor mensen op leeftijd.

Naast lichaamsbeweging in de buitenlucht worden de sociale contacten bevorderd, met name tijdens het terrasbezoek onderweg.

Conclusie:

De fietstochten en dorpswandelingen die door onze vereniging worden georganiseerd, bieden senioren een geweldige mogelijk om sportief en gezond bezig te zijn, maar ook om hun sociale contact te bevorderen.

5 redenen om altijd een fietshelm te dragen

Of je nu een fervent wielrenner bent, een enthousiaste mountainbiker of gewoon graag een ontspannen ritje maakt door de stad, er is één stijlvolle accessoire dat niet mag ontbreken in je uitrusting: de fietshelm. In dit artikel gaan we in op vijf overtuigende voordelen van het dragen van een fietshelm, en laten we je zien waarom veiligheid op de eerste plaats hoort te staan.

1. Bescherming voor je hoofd

Je hoofd is je belangrijkste instrument bij het fietsen, en een fietshelm is als een schild dat het beschermt tegen mogelijke impact. In geval van een valpartij of een onverwachte botsing, absorbeert de helm de kracht en verdeelt deze over een groter oppervlak, waardoor ernstige hoofdletsel wordt voorkomen. Dat coole, gestroomlijnde ontwerp op je hoofd doet meer dan alleen maar goed uitzien – het is je eerste verdedigingslinie. Een fietshelm kan de kans op hersenletsel na een ongeval met een derde verminderen, zo blijkt uit onderzoek van VeiligheidNL. 

2. Verhoogde zichtbaarheid

Fietshelmen zijn niet alleen bedoeld om je hoofd te beschermen; ze kunnen ook je zichtbaarheid op de weg vergroten. Veel helmen zijn uitgerust met reflecterende elementen die oplichten wanneer er licht op schijnt. Hierdoor ben je beter zichtbaar voor automobilisten en andere weggebruikers, vooral bij weinig licht of slechte weersomstandigheden. Dus zelfs als je pas bij zonsopgang of zonsondergang traint, kun je met vertrouwen de weg op.

3. Koelte en comfort

Moderne fietshelmen zijn ontworpen met het oog op comfort en ventilatie. De luchtkanalen en ventilatieopeningen zorgen ervoor dat er voldoende luchtstroom is om je hoofd koel te houden tijdens zelfs de zwaarste inspanningen. Dat betekent dat je je hoofd fris kunt houden en je kunt concentreren op het trappen in plaats van je druk te maken over oververhitting.

4. Stijlvolle Afwerking

Fietshelmen zijn er in allerlei stijlen, kleuren en ontwerpen, zodat je er niet alleen veilig, maar ook stijlvol uitziet op je fiets. Of je nu een minimalistische look verkiest of wilt opvallen met een opvallend patroon, er is altijd wel een helm die bij jouw persoonlijke stijl past. Dus waarom zou je niet kiezen voor een helm die jouw fietsoutfit compleet maakt?

5. Gemoedsrust

Last but not least, het dragen van een fietshelm geeft je gemoedsrust. Het weten dat je hoofd beschermd is, geeft je het vertrouwen om vol gas te geven tijdens je fietstochten. Je kunt je volledig concentreren op het genieten van de rit, wetende dat je er alles aan hebt gedaan om jezelf te beschermen.

Kortom, een fietshelm is niet alleen een modeaccessoire, maar een essentieel onderdeel van je fietsuitrusting. Het beschermt je hoofd, verhoogt je zichtbaarheid, biedt comfort. Dus ongeacht je fietsstijl of ervaringsniveau, zorg ervoor dat je altijd die helm op je hoofd zet voordat je de weg op gaat. Jouw veiligheid en welzijn zijn het waard. Veilige kilometers toegewenst!


Kalender